Megközelítés

2020. június 03.
Figyelem: június 2. és 7. között az Ökocentrum az 1.sz. főbejárati kapun/pénztáron és a 3.sz. Tisza-tó gát felőli kapun/pénztáron keresztül közelíthető meg. Június 8-tól mindhárom bejárat/kapu működik

Érkezés közúton

Budapest felől az M3-as autópályáról Füzesabonynál kell lehajtani a 33-as főközlekedési útra a Tisza-tó (Tiszafüred, Debrecen) irányába.
Szolnok felől a 4-es főútvonalról Kunhegyesnél le kell térni a 34-es útra, majd Tiszafüreden a 33-as útra csatlakozva lehet Poroszlóra jutni.
Debrecen felől a 33-as úton (Hortobágy, Tiszafüred) lehet Poroszlót megközelíteni.
Miskolc felől az M30-as, majd az M3-as autópályán Budapest felé haladva a 128-as kijáratnál Borsodivánka felé hajtva érjük el Poroszlót.
Eger felől Andornaktálya, Maklár, Füzesabony után a 33-as úton közelíthető meg.

A 33-as főközlekedési út a képen látható, kiváló minőségben köti össze az M3 autópályát Poroszló településsel, kényelmes és biztonságos módon teszi lehetővé a Tisza-tavi Ökocentrum felkeresését Vendégeink részére

 

GPS koordináták a Tisza-tavi Ökocentrum főbejáratához:

N 47° 38' 46.5"

E 20° 39' 40.5"

 

Autóbusszal, vonattal

http://www.menetrendek.hu

 

 

Kerékpárral

Érdemes kerékpárral érkezni Poroszlóra! Ugyanis a Tisza-tavat körülvevő 2-3 méter magas gáton aszfaltburkolatú, hosszabb és rövidebb körökből álló (70 és 120 km-es), kiváló minőségű pálya fut végig, amelyen körbekerékpározható a tó teljes területe. A pályáról nagyszerű kilátás nyílik a tájra, így biciklizés közben rálátni a szigetekre, ártéri erdőkre és a gyönyörű vízfelületre. És itt vezet végig az Eurovelo 11 nemzetközi kerékpárút, amely Norvégiától Görögországig szeli át Európát.

 

Hajóval

Az Ökocentrum saját kikötővel rendelkezik, mely elsősorban a GPS-es csónaktúrák és saját szervezésű kishajós kirándulások bázisául szolgál. Azonban a ki- és beszállás idejére vendégeink is kiköthetnek itt.

 

GPS koordináták a Tisza-tavi Ökocentrum kikötőjéhez:

N 47°38'40.4"

E 20°39'47.2"

 

 

1. sz. kapu (be-,  kijárat és pénztár):

Elsősorban egyéni és családos vendégek beléptetésére szolgál, a Poroszló, Kossuth u. 41. szám alatt található főbejáratnál, ahol közel 70 ingyenes parkolóhely áll rendelkezésre az Ökocentrumba belépőjegyet vásárló látogatók személygépkocsijai számára. 

Amennyiben Önnek nem célja az Ökocentrum meglátogatása, kérjük használjon másik parkolót!  

Ebbe a parkolóba autóbusszal vagy más nehézgépjárművel behajtani tilos! A parkolóban motorok és mozgássérültek számára fenntartott parkolóhelyek is vannak.

A parkolóban kétállásos elektromos autó töltő állomás található, melynek teljesítménye egyenként 22 kW. A töltőt kizárólag az Ökocentrumba belépőjegyet vásárló látogatóink használhatják, a létesítmény nyitvatartási idejében

FIGYELEM! A 87/2020. (IV. 5.) Korm. rendelet a várakozási díj megfizetésének a veszélyhelyzet során alkalmazandó eltérő szabályairól c. jogszabály alapján, tekintettel arra, hogy annak hatálya 2020. június 30-án megszűnik, 2020. július 1. napjától az 1.sz. kapunál (főbejáratnál) található parkoló várhatóan díjfizetés ellenében lesz majd igénybe vehető (1000 Ft/szgk/nap) 

 

2. sz. kapu (be-, kijárat és pénztár) - június 2. és 7. között zárva

Elsősorban előre bejelentkezett, csoportosan érkező vendégeink fogadására és beléptetésére szolgál, Poroszló Rendezvénytér (szabadstrand) felőli megközelítést tesz lehetővé. E bejárat közelségében külső vállalkozó által üzemeltetett, többszáz személygépkocsi és autóbuszok várakozására alkalmas parkoló áll rendelkezésre, mely jó megoldást jelent arra az esetre is, ha az 1.sz. kapunál lévő mindkét parkoló már megtelt. Parkolási díj 800 Ft/szgk/nap, illetve 2000 Ft/nap/autóbusz. Ez a parkoló szezonálisan működik, szezonon kívül zárva tart.

3. sz. kapu (be-, kijárat és pénztár) 

Tisza-tó gát felőli megközelítést tesz lehetővé elsősorban kerékpárral vagy gyalogosan érkező Vendégeink részére. Ez a bejárat/kijárat közvetlen összeköttetést teremt az Ökocentrum kikötőjével, a kishajós kirándulásokon és a GPS-es csónaktúrákon való részvétel érdekében

A három bejárat elhelyezkedése a fenti térképen látható.