Szabadidőpark

2020. április 06.
A Tisza-tavi Ökocentrum főépületét egy több mint 7 hektár területű szabadidőpark öleli körül. A park látnivalói, bemutatói az „éld át a természetet" mottó jegyében születtek.

Kérjük vegye figyelembe, hogy a szabadidőpark a természet rendjéhez igazodóan működik, így a téli üzem időszakában - novembertől április közepéig - ennek megfelelően egyes látnivalók és állatbemutatók nem üzemelnek!

 

A szabaidőpark területén egy kellemes séta során közelről figyelhetjük meg az itt lakó állatok életét, viselkedését, kapcsolatba kerülhetünk az állatokkal.

Naponta 12.30 órakor "kézen ülő" kormorán bemutatójára kerül sor, 14.15 és 14.30 óra között pedig közelről figyelhetjük meg a kormoránok és a pelikánok etetését

A gyermekes családokat szárazföldi játszóterek és "tutajos" vízi játszótér várják, de a szabadidőparkban tekinthető meg az 1884-ben épült poroszlói Tájház is. 

Szabadidőpark keleti része:

mocsári és ékszerteknősök (szezonális) - afrikai vendégünk, a sarkantyús óriásteknős (téli időszakban a főépületben) - ragadozó madár röpde egerészölyvekkel - erdei fülesbaglyok - kismadár röpde (szezonális) - vörösróka kifutó - aranysakálok - kisállat-simogató kiskecskékkel és bárányokkal - madárpark gólyákkal és más madárfélékkel - parlagi szamár - tincses kecske - juhfélék (cikta, cigája és racka) bemutatói.

 

 

 

 

 

 

Szabadidőpark nyugati része:

Kalandjátszótér, akadálypálya - Dísz tó kormoránokkal, tőkés récékkel és más vízi szárnyasokkal - rönkjátszótér - Pelikános tó pelikánokkal és bütykös hattyúval - dámszarvasok - európai őz - fácánok - régi halászati eszközök bemutatója - nyusziudvar - hagyományőrző baromfiudvar - 1884-ben épült poroszlói Tájház, benne helytörténeti gyűjtemény (szezonális) - sportpálya - Tutajos tó, vízi játszótér (szezonális) - bála figurák - sövénylabirintus

 

 

 

 

 

 

 

 

A Tutajos tó vizes játszótérről készült timelapse video megtekintéséhez kattintson az alábbi képre!