Megközelítés

2021. június 17.
..

Érkezés személygépkocsival

 

Budapest felől az M3-as autópályáról Füzesabonynál kell lehajtani a 33-as főközlekedési útra a Tisza-tó (Tiszafüred, Debrecen) irányába.
Szolnok felől a 4-es főútvonalról Kunhegyesnél le kell térni a 34-es útra, majd Tiszafüreden a 33-as útra csatlakozva lehet Poroszlóra jutni.
Debrecen felől a 33-as úton (Hortobágy, Tiszafüred) lehet Poroszlót megközelíteni.
Miskolc felől az M30-as, majd az M3-as autópályán Budapest felé haladva a 128-as kijáratnál Borsodivánka felé hajtva érjük el Poroszlót.
Eger felől Andornaktálya, Maklár, Füzesabony után a 33-as úton vagy M25 - M3 - 33 út útvonalon közelíthető meg.
 

GPS koordináták a Tisza-tavi Ökocentrum főbejáratához:

N 47° 38' 46.5"

E 20° 39' 40.5"

 

Kapuk és parkolás az Ökocentrum környezetében:

 

1. sz. kapu (be-, kijárat és pénztár):

Elsősorban egyéni és családos vendégek beléptetésére szolgál, a Poroszló, Kossuth u. 41. szám alatt található főbejáratnál, ahol két különálló, a település önkormányzata által üzemeltett parkolóban összesen több mint 100 parkolóhely áll rendelkezésre. A parkolóban motorok és mozgássérültek számára fenntartott parkolóhelyek is vannak. Ebbe a parkolóba autóbusszal vagy más nehézgépjárművel behajtani tilos! 

 

A parkoló 2021. május 25-től díjfizetés ellenében vehető igénybe.

Díjköteles időszak: szezonban minden nap 8:00 órától 18:00 óráig

Parkolási díjak: 8:00 és 15:00 óra közötti érkezés esetén 1000 Ft/nap, 15:00 és 18:00 óra közötti érkezés esetén 500 Ft/nap   

2. sz. kapu (be-, kijárat és pénztár)

 

Elsősorban előre bejelentkezett, csoportosan érkező vendégeink fogadására és beléptetésére szolgál, Poroszló Rendezvénytér (szabadstrand) felőli megközelítést tesz lehetővé. E bejárat közelségében külső vállalkozó által üzemeltetett, többszáz személygépkocsi és autóbuszok várakozására alkalmas parkoló áll rendelkezésre, mely jó megoldást jelent arra az esetre is, ha az 1.sz. kapunál lévő mindkét parkoló már megtelt. Parkolási díj 1000 Ft/szgk/nap, illetve 3000 Ft/nap/autóbusz.

 

3. sz. kapu (be-, kijárat és pénztár)

Az Ökocentrum Tisza-tó gát felőli megközelítését tesz lehetővé (a szezonban) ebből az irányból gyalogosan vagy kerékpárral érkező Vendégeink részére: a pénztár közvetlen közelségében kb 50 darab kerékpár elhelyezéséhez alakítottunk ki helyet.

Ez a bejárat/kijárat közvetlen összeköttetést teremt az Ökocentrum kikötőjével, a kishajós kirándulásokon és a GPS-es csónaktúrákon való részvétel érdekében.

A GPS-es csónaktúrákkal kapcsolatos ügyintézés, adminisztráció kizárólag ennél a kapunál található pénztárban lehetséges! 

 

Autóbusszal, vonattal

http://www.menetrendek.hu

 

Kerékpárral

Érdemes kerékpárral érkezni Poroszlóra! Ugyanis a Tisza-tavat körülvevő 2-3 méter magas gáton aszfaltburkolatú, hosszabb és rövidebb körökből álló (70 és 120 km-es), kiváló minőségű pálya fut végig, amelyen körbekerékpározható a tó teljes területe. A pályáról nagyszerű kilátás nyílik a tájra, így biciklizés közben rálátni a szigetekre, ártéri erdőkre és a gyönyörű vízfelületre. És itt vezet végig az Eurovelo 11 nemzetközi kerékpárút, amely Norvégiától Görögországig szeli át Európát.

 

A három bejárat elhelyezkedése a fenti térképen látható.