Kirándulások kishajóval a Tisza-tavon

2024. május 27.
A Tisza-tavi Ökocentrum kikötőjéből (április eleje és október vége között) kishajós kirándulások indulnak

Az Ökocentrumba szóló "Kishajós csomag" és "Mindent bele csomag" elnevezésű belépőjegyek 45-50 perc időtartamú Tisza-tavi kishajós kirándulást is tartalmaznak. A kirándulások minden egész órakor indulnak az Ökocentrum kikötőjéből. A hajókirándulás indulási időpontját a belépőjegy megvásárlásakor a pénztárban kell pontosítani.

Zsúfolt, forgalmas napokon, kiemelt ünnepek időszakában előfordulhat, hogy a rendelkezésre álló kapacitás megtelik, a jegyek elfogynak, így további jegyek értékesítésére esetleg már nincs lehetőség, amiért megértésüket kérjük.

 

Kérjük kerekesszékkel közlekedő és "babakocsis" vendégeinket, hogy a kishajó indulási időpontja előtt legalább 15-20 perccel szíveskedjenek a kikötőben jelentkezni, annak érdekében, hogy személyzetünk a megfelelő elhelyezésről gondoskodni tudjon.

Egy kishajó maximális befogadóképessége 12 személy. 12 főnél nagyobb csoportok, társaságok több kishajóban kerülnek elhelyezésre

A tavi kirándulás során minden kishajót szakképzett túravezető irányít, aki menet közben sok hasznos információval, érdekességekkel szolgál vendégeink részére. 

 

A kirándulás végén a kishajók természetesen az indulás helyére, az Ökocentrum kikötőjébe térnek vissza.  

Ahogy az az alábbi képen látszik, a kikötő az Ökocentrum szomszédságában, de annak területén kívül, a Tisza-tó partján található. Megközelítése a főépülettől gyalogosan kb 4-5 percet vesz igénybe. 

Az Ökocentrum területéről történő kilépés, majd a kirándulás után az oda történő visszatérés érdekében a kishajós kiránduláson részt vevő vendégeink belépőjegyükhöz színes karszalagot kapnak, melyen az indulás időpontja feltüntetésre kerül. A karszalag csak a rajta feltüntetett időpontban jogosít a programon történő részvételre.  

 

A kiránduláson történő részvételhez 14 éven aluliaknak a mentőmellény használata kötelező, 14 éven felüli vendégeinknek kérés esetén mentőmellényt biztosítunk.

 

A kishajós kirándulás szabadtéri program, mely borult vagy esős időben is elindul, ezért időjárástól függően meleg ruházat, esernyő, esőkabát szükséges lehet! Előre megváltott, kishajós kirándulást is tartalmazó belépőjegy ára fentiek alapján az időjárási körülményekre való hivatkozással nem téríthető vissza. Amennyiben a kishajós kirándulásra a kishajók egy adott időpontban végletesen rossz időjárási körülmények (erős vihar, orkánszerű szél) miatt nem tudnak elindulni és emiatt a program elmarad:

- mindent megteszünk azért, hogy még ugyanaznap egy másik indulási időpontot tudjunk felajánlani vagy

- egy későbbi, szabadon választott időpontban felhasználható úgynevezett "kompenzációs utalványt" adunk az elmaradt kishajós kirándulás "pótlására"