Megközelítés

2024. június 18.
..

Érkezés személygépkocsival

 

Budapest felől az M3-as autópályáról Füzesabonynál kell lehajtani a 33-as főközlekedési útra a Tisza-tó (Tiszafüred, Debrecen) irányába.
Szolnok felől a 4-es főútvonalról Kunhegyesnél le kell térni a 34-es útra, majd Tiszafüreden a 33-as útra csatlakozva lehet Poroszlóra jutni.
Debrecen felől a 33-as úton (Hortobágy, Tiszafüred) lehet Poroszlót megközelíteni.
Miskolc felől az M30-as, majd az M3-as autópályán Budapest felé haladva a 128-as kijáratnál Borsodivánka felé hajtva érjük el Poroszlót.
Eger felől Andornaktálya, Maklár, Füzesabony után a 33-as úton vagy M25 - M3 - 33 út útvonalon közelíthető meg.

 

Kapuk és parkolás az Ökocentrum környezetében: 

1. sz. kapu (be-, kijárat és pénztár):

Elsősorban egyéni és családos vendégek beléptetésére szolgál, a Poroszló, Kossuth u. 41. szám alatt található főbejáratnál, ahol két különálló, a település önkormányzata által üzemeltett parkolóban összesen több mint 100 személygépkocsi parkolóhely áll rendelkezésre. 

Ebbe a parkolóba autóbusszal vagy más nehézgépjárművel behajtani tilos!

A parkolóban motorok és mozgássérültek számára fenntartott parkolóhelyek vannak, valamint 2 db TEA Pont elektromos autó töltő állomás áll rendelkezésre. 

A parkoló díjfizetés ellenében vehető igénybe.

Díjköteles időszak: minden nap 8:00 órától 18:00 óráig

Parkolási díjak: 8:00 és 15:00 óra közötti érkezés esetén 1200 Ft/nap   ; 15:00-18:00 óra közötti érkezés esetén 600Ft

 

 

2. sz. kapu (be-, kijárat és pénztár)

 

Szezonálisan, április elejétől október végéig működik.

Az Ökocentrum Poroszló Rendezvénytér és Szabadstrandi parkoló felőli megközelítését teszi lehetővé. Elsősorban előre bejelentkezett csoportok fogadására és beléptetésére szolgál.

E bejárat közelségében külső vállalkozó által üzemeltetett, többszáz személygépkocsi és autóbuszok várakozására alkalmas parkoló áll rendelkezésre, mely jó megoldást jelent arra az esetre is, ha az 1.sz. kapunál lévő mindkét parkoló már megtelt. Parkolási díj 1200 Ft/nap/szgk, illetve 3000 Ft/nap/autóbusz. 

Amennyiben érkezéskor mosdót szeretne igénybe venni, javasoljuk, hogy még a jegyvásárlás előtt használja a Tavirózsa Étteremnél található nyilvános wc-t, amely a 2.sz. bejáratunktól/pénztárunktól pár lépésre van.  

3. sz. kapu (be-, kijárat és pénztár)

Szezonálisan működik: április elejétől október végéig 

Az Ökocentrum Tisza-tó felőli megközelítését teszi lehetővé, ebből az irányból gyalogosan vagy kerékpárral érkező Vendégeink részére: a pénztár közvetlen közelségében kb 50 db kerékpár elhelyezéséhez alakítottunk ki helyet.

Ez a bejárat/kijárat közvetlen összeköttetést teremt az Ökocentrum kikötőjével, a kishajós kirándulásokon és a GPS-es csónaktúrákon való részvétel érdekében.

A GPS-es csónaktúrákkal kapcsolatos ügyintézés, adminisztráció kizárólag ennél a kapunál található pénztárban lehetséges! 

 

A három bejárat elhelyezkedése a fenti térképen látható.

 

Autóbusszal, vonattal

http://www.menetrendek.hu

 

Kerékpárral

A Tisza-tavat körülvevő 2-3 méter magas gáton aszfaltburkolatú, hosszabb és rövidebb körökből álló (70 és 120 km-es), kiváló minőségű pálya fut végig, amelyen körbekerékpározható a tó teljes területe. A pályáról nagyszerű kilátás nyílik a tájra, így biciklizés közben rálátni a szigetekre, ártéri erdőkre és a gyönyörű vízfelületre. 

A Poroszlóra érkező nagy számú kerékpáros vendég fogadására, gépkocsijaik elhelyezésére a település önkormányzata ingyenes parkolóhelyet jelölt ki, a térképen sárga körrel jelzett helyen (József Attila utca).

Koordináták: 47.650236    20.645803