Poroszló - Ökotúra Központ Csicsman Kikötő

2024. február 25.
Ökotúra Központunknak a Poroszlói Csicsman Kikötő ad helyet. A Csapó köz végén található, a 33-as főútról a Sarokház Cukrászdánál kell lekanyarodni, és utána egyenesen haladni. Szolgáltatásaink között széles kínálatát adjuk a Tisza-tavi csónakos és hajókirándulásoknak.

 

A fél órás ízelítőtől az egész napos vízi, gyalogos és kerékpáros túráig sok program közül választhatnak. Ezek: 75 perces vagy 2 órás Madárrezervátum túra, Napfelkelte és Naplemen-te túra, 4 órás nagy Ornitológiai túra, Óhalászi emlékek, az elárasztott falu, stb. Ezek a túrák 8 személyes csónakokkal, túravezetővel, családias légkörben nagy élményt szoktak nyújtani. Speciális ajánlatunk a Fotós túra. A hajnali vagy délutáni Fotó- szafari során 10-15 féle ma-darat tudnak közelről lefotózni.,

Egyedülállóak a Tisza-tavon modern, exkluzív, elektromos meghajtású vízi járműveink. A 12 személyes sétahajóink vezetővel, az 5 személyes vizitaxijaink vezető nélkül is bérelhetőek. Van egy akadálymentesített katamaránunk, amire egyszerre 8 kerekesszékes vendég fér el.

Kikötőnkben lehet bérelni kerékpárokat, kajakokat, kenukat, evezős és motoros csónako-kat. Vannak 4 személyes, és 8 személyes csónakjaink is.

Népszerűek a vezetett kenu-túráink. Ezekből is széles a kínálat:

  • 3 órás könnyű túra. Ezt kezdőknek, vagy gyermekes családoknak javasoljuk.
  • 4 órás vadvízi evezés a csónakkal megközelíthetetlen védett holtágak érintetlen birodalmába. Ezt bevállalósoknak és haladóknak ajánljuk.
  • 8 órás „Rétisas túra" a védett Északi területre. Szép látvány a panoráma a vadlúdtoronyból, kimegyünk az Élő-tiszára, elhaladunk a gémtelep mellett, megnézzük a vízben álló gémeskutat, majd visszatérünk a kikötőbe.
  • 8 órás túra az Óhalászi szigetre. Itt van bőven látnivaló, az emlékmű és a kitelepített falu romjainak megtekintése után beevezünk a Holttiszára, ahol óriási méretű tündérrózsák találhatóak. A kormorántelep után megnézzük a jégmadarak költőhelyét, majd függőcinke fészkek között haladva, három tornyot érintve visszatérünk a kikötőbe.

Nyolc órás programjainkra fanatikus jelentkezőket várunk.

24 éve foglalkozunk turisták fogadásával a Tisza-tavon, így nagy tapasztalattal rendelke-zünk. Ha eljön hozzánk, nyaralásának meghatározó élménye lesz a programjainkon eltöltött idő.

 

Cím: Poroszló, Csapó köz
Telefon: 06-30-953 53 28
E-mail: [email protected]