A Tisza-tó Heves megye egyik csodája

2024. április 15.
a Heves Megyei Hírlap és a heol.hu olvasóinak szavazata alapján

A Heves Megyei Hírlap és a heol.hu szeptemberben lezárult szavazásában a megye hét legszebb természeti csodáját keresték. Rengeteg szavazatot kapott az olvasóktól a megye ékszerdoboza: a Tisza-tó.

A díjat a napokban vette át Kiss János, a Tisza-tavi Ökocentrum igazgatója Kühne Gábortól, a Heves Megyei Hírlap főszerkesztőjétől. Az Ökocentrum igazgatója igazán megtisztelőnek érezte a díjat és kiemelte, hatalmas örömmel és büszkeséggel veszi át az emléktáblát a Tisza-tó nevében. Kihangsúlyozta továbbá, hogy mindenki, aki részese a természeti csoda megóvásának és azon munkálkodik, hogy a világ elé tárja, magáénak érezheti az elismerést.

A tó és környezete, az Ökocentrum évről-évre egyre népszerűbb turisztikai célpont a kikapcsolódni vágyók számára. Idén mintegy nyolcezerrel többen látogattak el ide, hogy láthassák az ország vízi élővilágát. Az emléktábla hamarosan a poroszlói látványosság dicsőségfalára kerül majd, emlékeztetve mindenkit arra, hogy a közös és nemes célokért végzett munka meghozza gyümölcsét.

Forrás: heol.hu