Hajnali állatgondozás poroszlói diákokkal

2024. április 15.
az Állatvédelmi Témahét alkalmából

Az Állatvédelmi Cselekvési Terv Kidolgozásáért és Végrehajtásáért Felelős Kormánybiztosi Titkárság idén 2023. október 2. és 15. között tartja meg az Állatvédelmi Témahetet bölcsődés, óvodás, általános iskolás és középiskolás gyermekeknek.

Cél a gyermekek szemléletformálása, ezzel kialakítva a belső motivációt a cselekvő állatvédelemre.

A mai kor gyermekei formálják közös jövőnket, ezért is szükséges elsőként az ő tudásukat kiszélesíteni, empatikus képességeiket magasabb szintre emelni, ezáltal etikus állattartásra, állatvédelemre ösztönözni őket - írta felhívásában a Titkárság. 

A kezdeményezéshez a Tisza-tavi Ökocentrum is csatlakozott, "Hajnali állatgondozás" című programunkkal, melynek lényege, hogy a poroszlói Vass Lajos Általános Iskola vállalkozókedvű diákjai ezekben a napokban kis csoportokban, több alkalommal aktívan részt vesznek az Ökocentrum állatainak gondozásával kapcsolatos kora reggeli teendőkben.

Az első kis csoport nyolcadik osztályos tanulókból állt, ők - állatgondozóink irányításával és felügyelete mellett - ma reggel szorgoskodtak a szabadidőpark bemutatóiban, így a szamarak, birkák, kecskék, muflonok, dámvadak, baromfik ezúttal a poroszlói gyermekek aktív közreműködésével kapták meg friss ivóvizüket és a reggeli finom falatokat.