Heves megye zöld gazdaságáért díj

2024. május 27.
a Tisza-tavi Ökocentrumnak

A Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 2023. január 25-én tartotta gazdasági évnyitó rendezvényét a kétútközi kastélyban. A rendezvényen a Tisza-tavi Ökocentrum „Heves megye zöld gazdaságáért" díjban részesült.

Az idén 11 éves Tisza-tavi Ökocentrumban folytatott munkánk, tevékenységünk során folyamatosan kiemelten kezeljük a környezetvédelem–természetvédelem–állatvédelem különböző kérdéseit, szemléletformáló módon járulunk hozzá ahhoz, hogy látogatóink játékos és szórakoztató formában megismerjék a minket körülvevő élővilág, flóra és fauna működését, szereplőit, értékeit, felismerjék környezetünk megőrzésének fontosságát.

Az Ökocentrumban található Európa legnagyobb édesvizű akváriumrendszere, e sejtelmes víz alatti világ felfedezése és annak lakóival való találkozás élménye önmagában rávilágít arra és örökre emlékezetünkbe vési, hogy vizeink - legyenek azok források, patakok, folyók, tavak, tengerek vagy felszín alatti vizek - az "élet" nélkülözhetetlen részét képezik, feltételeit biztosítják, ezért megóvásuk mindannyiunk számára létkérdés.

Oktató, ismeretterjesztő, szemléletformáló tevékenységeink, az Ökocentrumban található kiállítások, játékok, játékos feladatok, interaktív bemutató eszközök a környezettudatos viselkedésre, a vízzel, energiával, egyáltalán az erőforrásokkal való takarékosságra, a helyi hagyományok és értékek felfedezésére és igénybevételére, az újrahasznosítás lehetőségeire és fontosságára hívják fel a figyelmet.   

Büszkék vagyunk arra, hogy lassan 11 éves működésünk során eddig már közel 2 millió 200 ezer hozzánk látogató vendégünkhöz juttathattunk el ilyen üzeneteket és gondolatokat. Ezzel az Ökocentrum a Tisza-tó turisztikai fejlődésének motorja, megkerülhetetlen főszereplője lett.