2024 tavaszától Jakab Tibor természetfotói

2024. február 29.
lesznek láthatóak a tetőteraszon

2024-ben Jakab Tibor természetfotós alkotásaiból rendezünk kiállítást az Ökocentrum 2. emeleti tetőteraszán 

Örömünkre szolgál, hogy jövőre a méltán közismert és népszerű természetfotós, Jakab Tibor munkáit mutathatjuk meg látogatóinknak.

A fotográfus honlapján így mutatkozik be:

Hevesen születettem 1968-ban. A fotózással tízéves koromban találkoztam először, amatőr fotós édesapám sötétkamrává alakított szobájában. A kép létrejöttének a látványa végleg meghatározta az életemet. Szenvedélyemmé vált a fotózás. Érettségi után elvégeztem a debreceni 127-es szakmunkásképző iskola kétéves fényképész szakát. Először alkalmazottként, majd 1996-tól saját vállalkozásban műveltem a szakmát.

Tagja vagyok a Heves Megyei Fotóklubnak, a Magyar Természetfotósok Szövetségének (naturArt), valamint alapítója és elnöke a DigiNatura Heves Megyei Természetfotósok Egyesületének.

Az 1995-ös észak-magyarországi szemlén hat képemet állítottak ki, ez a megmérettetés mérföldkő volt az életemben.  A legnagyobb sikereim között tartom számon az 1999. évi Fotó-Video újság által meghirdetett „Keressük az év fotósát" verseny első helyezését, valamint az Év természetfotósa pályázatokon elért kategóriagyőzelmeket. 2020-ban két olyan fotóalbum „születésének" voltam a részese, melyet a képeim illusztrálnak.

Tibor minden alkalommal részt vesz az Ökocentrum természetfotós pályázataira beérkezett alkotások zsűrizésében, de segített már nekünk fotókiállítások rendezésében is. 

A Jakab Tibor képeiből elkészülő tárlat márciustól egészen 2024 év végéig lesz látható.