Nono! Ez nano...

2024. május 28.
új akvarisztikai bemutató a Makrovilág-Földinfo teremben

Az Aquascaping – akvakertészet - egyre nagyobb teret hódít az akvarisztika világában. Feltörekvő népszerűségnek örvendenek az úgynevezett nanoakváriumok: a kifejezés leggyakrabban valamilyen kisméretű, kocka vagy álló akváriumot takar, ahol a medence magassága a leghosszabb oldal. Léteznek egészen pici akváriumok is, ezek 5-15 literes apró csodák, egy "átlagos" nanoakvárium mérete azonban rendszerint 20-40 liter körül van. 

A kis méret ne tévesszen meg senkit, ezekben a méretekben is szebbnél szebb, látványos dolgokat lehet kivitelezni, megvalósítani.

A Tisza-tavi Ökocentrum első emeleti Makrovilág-Földinfo termének kisakváriumait most átrendeztük és a "házi" - otthoni vagy irodai - nanoakvarisztikához szeretnénk némi támpontot, motivációt, inspirációt adni látogatóinknak. 

Így a mínusz szinteken - valójában az épület alatt - található óriásakvárium hatalmas medencéivel és gigantikus halaink méreteivel ellentétben itt épp ellenkezőleg, valóban "apró lények" világába tekinthetnek be vendégeink.