Passzold vissza tesó

2024. április 15.
Visszapasszoltuk a használt mobilokat!

A Tisza-tavi Ökocentrum a tavaszi időszakban is részt vett a Jane Goodall Intézet, a KÖVET Egyesület, a Védegylet Egyesület és az Afrikáért Alapítvány által közösen 2018-ban elindított „Passzold Vissza Tesó!" használt mobiltelefon visszagyűjtő kampányban.

Mivel a kampány épp az osztálykirándulások időszakára esett, ezért játékot hirdettünk: minden iskolai osztály, amely legalább 10 db használt mobiltelefont elhoz hozzánk és újrahasznosítás céljából lead nálunk, sorsoláson vesz részt, s így megnyerheti egy jövő évi osztálykirándulás lehetőségét, hiszen a szerencsés iskolai csapatot belépőjegy vásárlása nélkül látjuk majd vendégül az Ökocentrumban 2024-ben.

Az osztálykiránduló csoportok segítségével rekord mennyiségű használt mobiltelefont gyűjtöttünk be,  2023. június 16-án összesen 491 db ilyen eszközt adtunk át újrahasznosításra a Jane Goodall Intézet budapesti irodájában.

Köszönjük a fiatalok részvételét, s a környezettudatos hozzáállását mindazoknak, akik hozzájárultak ehhez a hatalmas eredményhez!