Állatvédelmi témahét

2022. december 08.
December 5. és 9. között

Az Állatvédelmi Cselekvési Terv Kidolgozásáért és Végrehajtásáért Felelős Kormánybiztosi Titkárság 2022. december 5. és 9. között Állatvédelmi Témahetet tart óvodás, általános iskolás és középiskolás korú gyermekeknek.

A cél a gyermekek szemléletformálása, ezzel kialakítva a belső motivációt a cselekvő és fenntartható állatvédelemre. A mai kor gyermekei formálják jövőnket, ezért is fontos elsősorban a felnövekvő nemzedék tudását kiszélesíteni, empatikus képességeiket magasabb szintre emelni, ezáltal etikus állattartásra, állatvédelemre ösztönözni őket. Az állatbarát szemlélet fejlesztése a társadalom tagjaiban korosztálytól függetlenül nemzeti érdek.

A szervezők által biztosított tananyagokat és online tanórákat a pedagógusok online felületen érik majd el, ezáltal országrésztől függetlenül biztosított a tanintézmények részvétele. Az Állatvédelmi Témahét folyamán lehetőségük lesz állatvédelmi továbbképzésen is részt venni, így a gyermekek oktatásán túl a pedagógusok szemléletformálását is biztosítják. Az Állatvédelmi Témahét keretein belül a regisztrált oktatási intézmények letölthető óratervekhez, projekttervekhez, Adventi foglalkoztatóhoz, Mikulás postához, online tanórákhoz és online pedagógus továbbképzésekhez férnek hozzá.

A részvétel regisztrációhoz kötött. A tanintézmények december 2-ig regisztrálhatnak a https://allatvedelmitemahet.hu weboldalon keresztül.