Gazdag programkínálat Poroszlón

2024. június 18.
eseménydús év lesz az idei is

2024-ben is sok érdekes programmal, rendezvénnyel várja Poroszló az ide látogatókat! Írd be a naptáradba, hogy ne maradj le semmiről! 

 

Az elmúlt év végén elfogadott "Poroszlói Rendezvénynaptár 2024" számos izgalmas eseményt tartogat a település vendégei számára: Húsvétkor az Ökocentrum minden évben népszerű kirándulási célpont, idén korán, már március 31.-április 1-én "húsvétolunk".

Április 20-án szombaton az Ökocentrum fennállásának 12-ik évfordulóját ünnepeljük, vendégeinkkel közösen.

Május 1-én újra megrendezésre kerül a mókás RETRO MAJÁLIS, az elmaradhatatlan felvonulással, sör-virslivel, humorista műsorával.

Május 25-én a poroszlói LOVAS MAJÁLIS Fogathajtó versennyel, lovas ügyességi versennyel és a megszokottnál gazdagabb programkínálattal várja majd az érdeklődőket.

Június 8.-9. Természetfotós hétvégét rendezünk, a legszebb alkotások készítői pénzdíjban is részesülhetnek.

A Poroszló Turizmusáért Egyesület örömtűz-gyújtással készül megünnepelni június 21-én Szent Iván éjjelét.   

A hagyományos KAKAS SZÉPSÉGVERSENY és BOGRÁCSFESZTIVÁL kitűzött időpontja idén június 22. szombat, a tervek szerint idén is lesz "mindentis" kategória, azaz nem csak kakasból, hanem más alapanyagokból is készülhetnek a főzőverseny remekművei.

Július 6-án visszatér a PALACSINTA PARTY, 27-én pedig a Poroszló Turizmusáért Egyesület HALAS NAPJÁN kóstolhatunk finomságokat.

Augusztus 3-án nyitott kapukkal várja a látogatóit a Tájház, 10-én mindenki örömére, ezerszámra sül majd ki a "csöröge" az Ökocentrum parkjában.

Minden bizonnyal az év egyik kiemelkedő programja lesz a második alkalommal sorra kerülő NAGYONZENE Utcazene Feszt augusztus 18.-20. között: az idén 3 naposra bővülő esemény a Nemzeti Kulturális Alapnál elnyert támogatásnak is köszönhetően szépen lassan "művészeti fesztivállá" alakul át,  hiszen a zenei programok mellett a helyi kultúra és művészet különböző megnyilvánulásai és aktivitásai is színesítik majd.     

A főszezont a GAZDÁK NAPJA zárja augusztus 31-én, látványos traktoros felvonulással és gépbemutatókkal.

Szeptemberben a Csónakos hétvége és a Nagycsaládosok hétvégéje kedvezményes lehetőségeket biztosít, s érdemes készülni október 19-re is, mert ekkor kerül megrendezésre a poroszlói KEMENCÉS SZOMBAT, melyet nem érdemes kihagyni mindazoknak, akik szeretik a kemencében sült vagy bográcsban főtt étkeket.

November 2-án ismét "tökös falu" lesz Poroszló: tökfaragó versennyel, lámpás felvonulással.

 

A 2024. évi poroszlói programkínálatot ezúttal is színes kiadványban foglaljuk majd össze, mely várhatóan tavasszal jelenik meg, online változatát pedig folyamatosan lehet majd böngészni az interneten.