A mi Bambink

2024. április 15.
Szarvas vagy őz?

A Tisza-tavi Ökocentrum állatbemutatóiban elsősorban őshonos állatok szerepelnek, s köztük kiemelt szerepet játszanak dámszarvasaink. A falkavezér Bambi, a kezdetektől fogva az Ökocentrum lakója, egyben közkedvelt, ikonikus "figurája"

Népszerű állatunk "Bambi" elnevezése nyilván összefüggésben van a sokak által ismert, 1942-ben bemutatott amerikai rajzfilm főszereplőjének nevével, a névválasztásnál ez is szerepet játszhatott anno.

A Disney rajzfilm cselekménye Bambi, a kis szarvas borjú születésétől indul. Végigköveti az első lépéseit, első szavait, első kalandjait. Láthatjuk, hogyan ismerkedik meg az őt körülvevő szűkebb és tágabb környezettel, amiben hol édesanyja, hol kis barátai, Toppancs nyuszi és Virág, a borz segítenek neki.

 

De azt tudtad, hogy...?

A Disney film Bambija valójában a tévhittel ellentétben nem őz, hanem amerikai fehérfarkú szarvas vagy virginiai szarvas, amely nem összekeverendő az őzzel.

 

Ha többet szeretnél tudni a Bambi c. Disney filmről vagy annak főszereplőjéről, kattints ide és olvasd át alaposan:

https://hu.wikipedia.org/wiki/Bambi_(film,_1942)

 

A mi Bambink pedig - aki dámszarvas, nem mellesleg így a virginiai szarvas "távoli rokona" - mindeközben társaival együtt méltóságteljesen és vidáman éldegél az Ökocentrumban és néha még ilyen akrobata mutatványokra is vállalkozik jókedvében...